Niniejszym zapowiadam , iż lekko ni będzie i w planach na najbliższą najbliższość mam :
- jak domowym sposobem przy minimalnych stratach w ludziach masło sklarować bez Klary
- jakim cudem uzyskać masę czochową będącą niezbędną oczywistością
- przedstawię Maryjannę i słynny jej Placek o którego bycie pojęcia Maryjanna nie ma
9 pazdziernika ad 2010
Na żądanie braci ze wschodu a dokładnie ze Szczecina , zawarte w błagalnym liście datowanym dniem dzisiejszym który mroźnym jest (13 stopni C), w najbliższym możliwym czasie dodam także niezbędną niezbędność - czyli mazidło do mazidłowania bagetek i ynnym wyrobów piekarskich z groszku zielonego i masła wzięte!
Dodam także iż być prawdopodobnie może z najbliższych wakacji przywiozę ciekawe przepisy kuchni portugalskiej. O ile z winiaczem nie przesadze :P
Będąc jednym z braci ze wschodu, który prośbę słowną o mazidło groszkowe przesłał, czekam z niecierpliwością na zdjęcie i powolne tłumaczenie co, kiedy i na jak długo do garnka wrzucic należy, gdyż na dalekim wschodzie, w Szczecinie, smakołyki jak ten, długo oczekiwany, są największą przyjemnością :) Pozdrowienia ślemy z Ziomkiem i czekamy...czekamy...czekamy... :)
OdpowiedzUsuńniniejszym oswiadczam ze acan strone prowadzisz nienagannie powiem nawet ciekawie zatem niecierpliwie czekam na realizacje zapowiedzi,z szacuneczkiem degustator
OdpowiedzUsuń